Tanatopraxia, o noua forma de imbalsamare

Tanatopraxia, o noua forma de imbalsamare

tanatopraxieTanatopraxia este un nou serviciu pe care il ofera firmele de pompe funebre si reprezinta de fapt o noua si moderna forma de imbalsamare care elibereaza persoana decedata de aspectul neplacut lasat pe fata de durere si ii reda demnitatea, pentru a ramane in memoria tuturor la fel ca odinioara.

Se recomanda acest procedeu de tanatoproxie in special la persoanele care au suferit o moarte mai violenta, cum ar fi un accident, care a lasat urme pe fata si pe corp.

Se urmareste astfel reconstructia trasaturilor fetei, relaxarea fizionomiei, pentru a elimina orice semn al accidentului sau al durerii resimtite inainte de trecerea in nefiinta. Se poate realiza si cosmetizarea persoanei decedate, tot din acelasi motiv, pentru a ascunde aspectul neplacut al durerii imprimate si pentru a usura astfel ultimele momente ale familiei de ramas bun.

Tanatoproxia se realizeaza doar cu produse avizate de U.E. si doar de catre persoane ce au cunostinte avansate in anatomie sau microbiologie, fiind o operatiune mai complexa decat imbalsamarea.